Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Villa Verma ligger i Verma sentrum, øverst i Romsdalen. Det er et eldre, renovert tømmerhus med plass til opptil 10 personer. Villa Verma tilbyr guiding og overnatting.
Huset kan leies av grupper for minimum en helg, og det kan tilrettelegges opphold med guide og kokk om ønskelig.

Villa Verma ligger i Verma sentrum, øverst i Romsdalen. Det er et eldre, renovert tømmerhus med plass til opptil 10 personer. Villa Verma tilbyr guiding og overnatting.

Huset kan leies av grupper for minimum en helg, og det kan tilrettelegges opphold med guide og kokk om ønskelig.

Villa Verma er primært tilgjengelig for de som deltar på guidede turer. De ulike rommene har 1-3 senger, og 2 bad må deles med andre om det er mange i huset. Det er et hyggelig tømmerhus med uformell og trivelig atmosfære. Utenfor er det en hage med romslig terrasse for opphold og pakking av utstyr. Der finnes også en gapahuk som kan benyttes til grilling for en gruppe på opptil 20 personer. Huset passer best for grupper på 6-10 personer.

Prisen er 600 kroner pr person. Det inkluderer sengetøy og håndkle. En enkel frokost er også inkludert.

Guide til alle fjell-topper i Romsdalen

Villa Verma eies av Tore Klokk. Han driver guidefirmaet Tinder og Banditter som har guidet i Romsdalen siden 1999. Med Villa Verma som utgangspunkt tilbyr Tore Klokk fjellføring, klatreturer og grunnleggende klatrekurs for motiverte kunder. På hjemmesiden til Tinder og Banditter kan du lese om de ulike turene du kan velge. En del av turene krever klatring for å nå toppen. Klatreutstyr er inkludert i prisen, og guidene er lokalkjente og erfarne. Normalt er antall deltakere på turer mellom 2-4. På lettere turer kan en være opptil 8 personer pr guide. Dersom du eller gruppen din har en drøm eller spesielle ønsker, så er det bare å spørre! Vi prøver å tilrettelegge slik at dere får det akkurat slik dere ønsker.

Klatrekurs for nybegynnere

Noen ønsker å prøve klatring fordi de er nysgjerrige og vil se hva det er. Noen vil lære seg de grunnleggende teknikker for å kunne starte i det små på egenhånd. Vi vil anbefale å ta et grunnleggende kurs. Målet er å lære deg å ferdes trygt i bratt terreng.

På vinteren er mulighetene for isklatring meget gode. Du vil finne enkle, korte og lett tilgjengelige ruter men også lange krevende islinjer for eksperter. Villa Verma kan stille med både isklatreutstyr og instruktør for de som vil prøve for første gang!

“Seven Summits Romsdalen” – bli fjelldronning eller fjellkonge

Seven Summits er et begrep brukt om de 7 høyeste fjell på hvert av våre 7 kontinenter. Å bestige alle 7 er regnet som en utfordring innen fjellsport. I Norge er det 8 personer som har fullført utfordringen. I Romsdalen har vi en lokal versjon av Seven Summits, som en paralell til den betydelig mer ressurskrevende originalversjonen, som ble lansert av Richard Bass på midten av 80-tallet.

Tinder og Banditter har guidet på de flotteste fjellene i Romsdalen siste 15 årene. Det er særlig 7 som peker seg ut som ekstra flotte og utfordrende. Vi har tilrettelagt for at du kan bestige de 7 toppene på 7 dager. Utfordringen har vi kalt “Seven Summits Romsdalen”. Norsk Fjellfestival har også et konsept som de kaller Fjellkonge og Fjelldronning. Det er de samme toppene, og du må da sende inn et bilde fra hver topp som dokumentasjon. Etter å ha fullført turene kan du kjøpe en t-skjorte som beviser bragden.

7 topper på 7 dager er en krevende utfordring fysisk. Du må være motivert og i meget god form. Du vil kanskje møte glatte steinrøyser, harde snøfonner, løse steinblokker, tåke, regn og vind. Men forhåpentligvis også sol og varme og tørr granitt og fantastiske utsikter. Vi skal gjennomføre uansett. 7 topper på en uke. Er du klar for Seven Summits Romsdalen?

Antall deltakere er satt til maks 4 personer. Dere vil bli innlosjert på Villa Verma der mat og guide og transport er inkludert. Det vil være en krevende uke og derfor er det viktig at alt er godt tilrettelagt.

Seven Summits Romsdalen: Romsdalshorn, Store Trolltind, Kongen, Dronninga, Vengetind, Juratind og Kvanndalstind.

Fjell-triathlon

Vi tilrettelegger for en spennende og variert fjelltur over 3 etapper. Vi sykler først opp Brustuglia til Sandgrovbotn, og videre inn til Grøttavannet. Turen går på grusveger i et åpent fjellterreng. Når en kommer til Grøttavannet legger vi fra oss syklene og pakker sekkene over i kanoer. Vi padler over Grøttavannet og kommer til østsiden av Tverrberget. Båtene legges ved naustet til Grøttabu. Herfra går en vestover mot Gluterholet og tar seg ned mot Erstaddalen. En blir plukket opp der og kjørt tilbake til Verma. På veg hjem kan en stoppe for en middag med kald drikke på brygga på Åndalsnes. Turen kan også gjøres motsatt veg. Da vil det bli en tøffere start med mer stigning. Dette er en skikkelig flott tur gjennom indre deler av Romsdalsfjellene.

Villa Verma – et aktivitetshus!

Villa Verma er et stort og innholdsrikt hus. Husets kjeller har et eget verksted, bad og badstue og vaskerom. I hovedetasjen er det kjøkken, stue, tv/soverom og stort bad. I andre etasje finner du stue/soverom og soverom/trimrom og et lite bad. På loftet er det klatre/buldrevegg og soverom med 2 dobbeltsenger. I tillegg er det plass til 4-6 personer på madrasser i klatrerommet. Huset kan passe for en gutte- eller jente-gjeng på tur. Det kan passe for 1-2 familier med barn, som setter pris på et eget lekerom/klatrerom med myk skumgummi å lande på. Også for de som vil bestige fjell i Romsdalen og trenger guide og informasjon er dette et bra utgangspunkt. Dersom dere er 4 personer som gjør “Seven Summits Romsdalen” med guide fra Villa Verma har dere huset alene og alle ressurser tilgjengelig. Utenfor huset er det en stor terrasse og hage med mulighet for aktiviteter som f.eks bordtennis og bueskyting. Der er også en gapahuk med grue, som kan være et samlingssted på kvelden.

Beliggenhet og muligheter ved Verma

Fra Verma (300 moh) er det kun 10 minutter til Bjorli skisenter (600 moh). Bjorli regnes som et snøsikkert sted og er normalt ett av de skisentrene som åpner først i Norge. Du vil også finne milevis med gode langrennsspor i vakkert skogsterreng. Fra Verma er det 30 minutter med bil ned Romsdalen til Åndalsnes ved fjorden. Det er vanskelig å plukke ut noen områder fremfor andre. Generelt er hele området rundt Verma et eldorado for allsidig friluftsliv. Verma grenser f.eks. til Reinheimen nasjonalpark.

På Verma finner du 5 klatrefelt med boltede ruter. De ligger lett tilgjengelig i vakkert elvelandskap. Du finner flotte stier i området for de som liker stisykling med fulldempet sykkel. Området er begynt å bli populært blant syklister.

Elven kan benyttes til padling i kano eller kajakk. Du finner ekstreme områder men også lange, flate og rolige partier der du kan skli nedover vakre Romsdalen.

Sykler og kanoer kan leies av Villa Verma. Vi kan hente og bringe både personer og utstyr og tilrettelegge for spennende fjellturer der sykler og båter er klargjort slik at dere kan gjøre turen på egenhånd.

For mer informasjon om Villa Verma

For forespørsler – kontakt : Tore Klokk tlf: 924 56 616

E-post: Tore Klokk/Villa Verma