Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Øverst i fjord Norge finner du Romsdalen, et område med en lang ekstremsport-historie. Romsdalen kan by på de mest spektakulære alpine fjell i Norge. Alpine og bratte, men også mange topper og fjell for nybegynnere – mulighetene er uendelige. Vi kan tilby føringsturer til steder du kanskje ikke kunne nå uten guide. Andre muligheter er isklatring og snøskredkurs. Lokalkjente og erfarne skiguider tar deg til den beste snøen i området.

Du finner to skisenter i Romsdalen; Skorgedalen og Bjroli – her kan du benytte deg av skiheiser og alpine bakker eller kilometervis med preparerte langrennsløyper nede i dalene eller høyt til fjells. Av overnatting kan vi tilby hoteller, høystandards hytter, privat overnatting, camping eller opphold ombord seilbåt ved gjestehavna om du vil – fra fjord til fjell!

Skisesongen i Romsdalen er i hovedsak fra midten av februar til slutten av mai. Dagslyset kommer rundt 09:00 om morgenen, og det mørkner ca. 17 i februar, så skiturene på denne årstiden bør starte tidlig om morgenen. I slutten av mai(?) åpner Trollstigen og skisesongen med flotte toppturmuligheter forlenges ytterligere! Åndalsnes er et godt utgangspunkt for gode skiopplevelser med sin umiddelbare næret til fjellet. Åndalsnes, også kjent som Norges Tindehovedstad, er en liten koselig by med mange overnattingsmuligheter, restauranter, kafeer og alle typer butikker.

 

For skiturer anbefaler vi å ta en tur med lokalkjent og sertifisert UIAGM/IFMGA/IVBV Tindevegleder!

Mangler du utstyr til turen eller behøver reparasjon evt. vedlikehold av utstyr, har vi flere sportsbutikker som kan bistå:
1. Intersport Åndalsnes
2. Piteraq Åndalsnes

HER finner du også oversikt over våre vinterbrøyta veier.

Se våre TURTIPS og utvalgte fjell verdt et besøk.

 

https://visitromsdal.com/topptur-nordvest-midler-til-skogrydding/Vi har midler til de som ønsker å legge tilrette for TOPPTUR I NORDVEST – les mere her….