Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Veldig fin tur til en av de flotteste utsiktspunktene i Romsdal. Flott utsikt helt fra starten og en kommer raskt over skogen. Turen går i variert terreng, og skikkelig høyfjellsfølelse siste stykket.

Veldig fin tur til en av de flotteste utsiktspunktene i Romsdal. Flott utsikt helt fra starten og en kommer raskt over skogen. Turen går i variert terreng, med skikkelig høyfjellsfølelse siste stykket.

Tarløysa2

Fra Holmemstranda, RV64, følg Nysetervegen (bomvei) opp til parkeringsplass før bommen. På parkeringsplassen er normalt siste mulighet for å fylle vannflaskene.

Turbeskrivelse:
Turen starter opp til høyre mellom hyttene på Nysetra. Litt tung start og det kan være litt bløtt opp gjennom skogen. Fin sti følger deretter en skogrygg til høyre for myra, slakt oppover til vardene på Teln. Herfra starter selve oppstigningen mot første toppen, med vardet sti gjennom steinura. Følg venstre kanten av ura oppover, opp til kanten der det er luftig ned til Herjevatnet. Etter varden på første toppen er det en flat fin etappe før siste stykket som følger en kvass rygg opp til selve toppen.

På toppen er det ei lite hytte der en kan søke ly om været er dårlig.

For mer informasjon: www.romsdal.com