Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Skal du ut på nye eventyr? La våre guider vise veg.

Ski & Mountainguiding er et guidefirma som tilbyr guidetjenester innen alpine fotturer, toppturer på ski og ekstrem klatring.
Urpu Hapuoja er en av de få kvinnelige fjellførere i Norge, og er internasjonalt godkjent tindevegleder (UIAGM / IVBV / IFMGA). I tillegg jobber Urpu som skredobservatør for NVE og Snøskredvarslinga.

Besøk Urpu HER

 

Romsdal lodge and guiding
Ida Siem er født og oppvokst i Romsdalen, og er veldig fornøyd med å ha flyttet tilbake til sin favoritt. Hun har bachelor i friluftsliv med fordypning i klatring og alpin ferdsel. Syns det å jobbe med formidling, mestring og opplevelser i naturen er veldig givende og fint. Eier og daglig leder av Romsdal Lodge, og er altså å treffe både på telefon og på fjellet. Romsdalsfavoritt: Loftskarstind – Galtåtindtraversen (aller helst i vårsol) og med skikjøring helt ned til Lodgen.
Bjørn Kruse er svensk og sertifisert Tindevegleder IFMGA / IVBV. Han jobber fulltid med kursing og guiding til fjells. Han er særdeles flink til å finne god snø, og til å få gjestene til å utfordre seg selv. Bjørn har gitt ut guidebøkene «Iceclimbing in Hemsedal» og «Toppturguide til Hemsedal». Eier og driver Lodgen sammen med kona Ida. Romsdalsfavoritt: Nordøstryggen på Store Trolltind; en fabelaktig og eksponert klatretur uten sidestykke.
Håkon Vego er fra Brummundal men har for lengst valgt bort flatlandet mot Romsdalske tinder. Håkon er medlem under kvalifisering til å bli IFMGA Tindevegleder. En alsidig guide med glimt i øyet som liker seg like godt på bratte kalksteinsklipper som på alpine skiturer. Fast jobb på Romsdal lodge siden januar 2018. Romsdalsfavoritt: Vestryggen på Nyheitind 1508,  en fantastisk klyvetur som har altfor lite besøk.
David Lindgren er svensk og aspirant SBO/IFMGA. I tillegg er han ISIA skilærer og klatreinstruktør. Bor i Måndalen, og har han en dag fri er det stor sjans for at den blir brukt i en av Romsdals bratte fjell med ski eller klatresko på beina. Har ansvar for internutdanninga innenfor skiteknikk (fåsds). Fast jobb for Romsdal Lodge siden januar 2019. Romsdalsfavoritt: Normalveien på Romsdalshorn, turen er med all rett en av de store klassikerne i Romsdal.

Besøk Romsdal Lodge og Guiding HER

 


Hagen Fjellsport
 eies og drives av Halvor Hagen.
Halvor har vært godkjent Internasjonal Tindevegleder IFMGA siden 1997 og har god lokal kjennskap til de fleste fjellområder i Norge og mange steder i Alpene. Han er spesielt godt kjent i Romsdalen etter over 30 års erfaring fra aktivt bruk av Romsdalsfjella, både sommer og vinter.

Besøk Halvor HER

 

 

Tore Klokk kommer fra Sunnmøre og driver Ville- og Villa Verma øverst i Romsdalen. Han tar imot små og store grupper og skreddersyr etter behov og ønske. Tore er Najonal Fjellkursleder fra Nordtind/NF, og har tatt mellomfag Friluftsliv hos NIH.

Besøk Tore HER