Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Friluftslek – skreddersyr opplevelsesturer og guider til kjente og ukjente perler i Romsdal.
Bestill her
Mere info.

 

Ski & Mountainguiding er et guidefirma som tilbyr guidetjenester innen alpine fotturer, toppturer på ski og ekstrem klatring.
Urpu Hapuoja er en av de få kvinnelige fjellførere i Norge, og er internasjonalt godkjent tindevegleder (UIAGM / IVBV / IFMGA). I tillegg jobber Urpu som skredobservatør for NVE og Snøskredvarslinga.

 

Romsdal lodge and guiding
Ida Siem er født og oppvokst i Romsdalen, og er veldig fornøyd med å ha flyttet tilbake til sin favoritt. Hun har bachelor i friluftsliv med fordypning i klatring og alpin ferdsel. Syns det å jobbe med formidling, mestring og opplevelser i naturen er veldig givende og fint. Eier og daglig leder av Romsdal Lodge, og er altså å treffe både på telefon og på fjellet. Romsdalsfavoritt: Loftskarstind – Galtåtindtraversen (aller helst i vårsol) og med skikjøring helt ned til Lodgen.
Bjørn Kruse er svensk og sertifisert Tindevegleder IFMGA / IVBV. Han jobber fulltid med kursing og guiding til fjells. Han er særdeles flink til å finne god snø, og til å få gjestene til å utfordre seg selv. Bjørn har gitt ut guidebøkene «Iceclimbing in Hemsedal» og «Toppturguide til Hemsedal». Eier og driver Lodgen sammen med kona Ida. Romsdalsfavoritt: Nordøstryggen på Store Trolltind; en fabelaktig og eksponert klatretur uten sidestykke.
Håkon Vego er fra Brummundal men har for lengst valgt bort flatlandet mot Romsdalske tinder. Håkon er medlem under kvalifisering til å bli IFMGA Tindevegleder. En alsidig guide med glimt i øyet som liker seg like godt på bratte kalksteinsklipper som på alpine skiturer. Fast jobb på Romsdal lodge siden januar 2018. Romsdalsfavoritt: Vestryggen på Nyheitind 1508,  en fantastisk klyvetur som har altfor lite besøk.
David Lindgren er svensk og aspirant SBO/IFMGA. I tillegg er han ISIA skilærer og klatreinstruktør. Bor i Måndalen, og har han en dag fri er det stor sjans for at den blir brukt i en av Romsdals bratte fjell med ski eller klatresko på beina. Har ansvar for internutdanninga innenfor skiteknikk (fåsds). Fast jobb for Romsdal Lodge siden januar 2019. Romsdalsfavoritt: Normalveien på Romsdalshorn, turen er med all rett en av de store klassikerne i Romsdal.

 

Hagen Fjellsport eies og drives av Halvor Hagen.
Halvor har vært godkjent Internasjonal Tindevegleder IFMGA siden 1997 og har god lokal kjennskap til de fleste fjellområder i Norge og mange steder i Alpene. Han er spesielt godt kjent i Romsdalen etter over 30 års erfaring fra aktivt bruk av Romsdalsfjella, både sommer og vinter.