Siden er under oppdatering

Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Romsdal byr på vill og vakker natur. For de som ønsker en enda heftigere opplevelse enn å vandre finnes det flere guider i området som spesialiserer seg på å ta med gjester på fjellturer eller utforske det bratte friluftslivet. Å benytte seg av guide vil i tillegg til å være en trygghet også være en berikelse for opplevelsen, da guidene også gjerne forteller om fjellene og historiske hendelser knyttet til stedet. Enten du ønsker å utforske fjelltopper i Romsdal, gå Romsdalseggen, bli med inn til Stabbeskaret – på kanten av Trollveggen! – eller til den berømte Mannen….ingen oppdrag er for store, ingen for små!

Vi har flere selvstendige guideselskap som operer i Romsdal der guidene samarbeider ved å fordele oppdrag etter ledig kapasitet, og etter hvilket oppdrag det er. Kontakt guidene våre for spørsmål og booking.

FJELLGUIDE.NO FJELLGUIDE.NO er et guidefirma som tilbyr fjellføring og kurs i Norge og Alpene. Alle guiden vi bruker er tilknyttet NORTIND og det internasjonale fjellførerforbundet IFMGA. I Romsdalen har Fjellguide.no spesialisert seg på guidede skiturer, skredkurs og toppturkurs om vinteren og guidede klatreturer på sommer.

Urpu Hapuoja Ski & Mountainguiding  Fjellklatring og fjellføring. Under utdannelse for å bli internasjonalt godkjent tindevegleder (UIAGM / IVBV / IFMGA ). En dyktig og erfaren fjellfører og toppturguide, med svært god kjennskap til Romsdalsfjellene, sommer og vinter.

Friluftslek tilbyr fjellføring og toppturer på ski, og er svært dyktige på å lage i stand Romsdalsopplevelser til små og store grupper. De skreddersyr opplevelser etter gjestenes ønsker og ferdigheter, gjerne i kombinasjon med andre aktiviteter i friluft, eller sosiale hyggekvelder med god mat. Utstyr til utleie.

Romsdal Lodge  tilbyr fjellklatring og føringsturer, topptur på ski om vinteren og kjører egne skredkurs. Under utdannelse for å bli internasjonalt godkjent tindevegleder (UIAGM / IVBV / IFMGA ). Spesialkompetanse på skred. Svært rutinerte og dyktige guider med god lokalkunnskap. Tilbyr overnatting for inntil 14 personer fordelt på to gjestehus. Har i tillegg utstyrsutleie.

Tinder og Banditter tilbyr skiguiding, fjellklatring og fjellsportaktiviteter, med vekt på læring og innføring i teknikker. Har hele Romsdalen som lekeplass. Tilbyr også overnatting for opptil 10 personer i gjestehus.

Hotel Aak har dyktige skiguider som tar gjestene med på de flotteste skiturene og fjelltoppene i Romsdalen. Her får du overnatte i komfortable senger, og du våkner til den beste frokosten om morgenen, og kan nyte gourmetmiddag etter skiturene. De tilbyr også fjellklatring, føringsturer og MTB sykling i fjellet.

I tillegg arrangerer Norsk Fjellfestival hvert år Romsdalsvinter med et stort utvalg guida toppturer til de flotteste toppturfjellene i Romsdalen. Noe for enhver smak og ferdighet!