Siden er under oppdatering

Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

The Golden Route sightseeing tur. Bli med på sightseeing med buss fra Åndalsnes til Geiranger gjennom noe av det råeste Vestlandet har å by på av natur! Turen starter og slutter på Åndalsnes.

Besøk Norges råeste attraksjoner på en dag! Periode 24. juni – 18. august.

Her står naturopplevelsene i kø. På denne rundturen med buss som starter fra Åndalsnes får du med deg de kjente attraksjonene som Trollstigen, Gudbrandsjuvet, Ørnesvingen og Geiranger. Bussen tar deg med opp hårnålsvingene i Trollstigen, før det blir en 25 minutters pause for fotografering. Etter pausen kjører bussen videre til den vakre og frodige jordbærbygda Valldal. Stedet som også blir nevnt i Snorres kongesagaer, der Olav den hellige kjempet mot sjøormen. Mektige fjell omkranser Tafjord og de små bygdesamfunnene langs fjorden. I generasjoner har befolkningen måttet leve med de ville naturkreftene. Skred og flodbølger utgjør den dag i dag en trussel for de som bor her. En kort ferjetur fra Valldal over til Eidsdal, der bussen tar deg med gjennom Geiranger-Herdalen landskapsvernområde. Ørnesvingen er den kalt, den øverste av hårnålsvingene som leder ned mot Geirangerfjorden. Her åpner det seg et fjordlandskap, som er blant det vakreste i verden, innskrevet på UNESCOs verdensarvliste på grunn av de unike naturkvalitetene. Etter et kort opphold i Geiranger går bussen tilbake til Åndalsnes kl 12:10. På vei opp Ørnesvingene kan du virkelig nyte den storslåtte utsikta mot Geiranger, Geirangerfjorden, fossene «Dei sju systrer» og fjellgarden Knivsflå eller nyte synet av de mange cruiseskipa på fjorden under. Stopp i 25 minutter på Trollstigen på vei til Åndalsnes. Bussen ankommer Åndalsnes kl 15:20.

Det er også mulig å reise en strekning om gangen, og dermed ha et lengre opphold i Geiranger. Enkeltdistanser kan du booke her:

Enkelttur Åndalsnes – Geiranger

Enkelttur Geiranger – Åndalsnes 

En annen anbefalt rundtur er Åndalsnes – Ålesund – Geiranger – Åndalsnes.


Da får du oppleve den berømte jugendbyen Ålesund, Geirangerfjorden, Geiranger, Ørnesvingen, og Trollstigen, før du er tilbake igjen i Åndalsnes.