Siden er under oppdatering

Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930
Denne rundturen tar deg til Ona – et lite øysamfunn ytterst i havgapet. Fra Molde til Ona er det 31 km, og turen tar 2 timer 30 min, og inkluderer 2 ferger.

 

Ona er Norges sydligste levende fiskevær og har rundt 25 fastboende. Det lille øysamfunnet har sommerkafé, flere overnattingstilbud og to keramikkverksteder.
På Onakalven, som er øyas høyeste punkt, står Ona fyr. Fyret ble oppført i 1867 og er 15 meter høyt. Det er mulig å komme opp til fyret. Her oppe fra er det fantastisk utsikt utover havet og mot fastlandet. Ta gjerne turen over brua til Husøya, der det
ligger et lite kapell med gravsted og en lang sandstrand.

 

Ona er et flott turmål sommer som vinter. Øya ligger værhardt til ute i storhavet, så det er viktig å ha med varme og vindtette klær.
Reiser man utenom hovedsesongen på sommeren, bør man også ta med seg mat og drikke, da utvalget i øyas butikk er noe begrenset.
Ona er et fredelig sted der man virkelig kan nyte stillheten og roen!

Første del av turen starter med buss fra Åndalsnes jernbanestasjon kl 06.10. Da er man fremme ved Molde trafikkterminal kl 07.40. Det er i god tid før bussen til Ona starter kl 08.00. Buss tilbake til Åndalsnes går fra Molde kl 19.15.

NB! Merk at online-billetten på denne siden kun gjelder for strekningen Molde – Ona – Molde. Billett for strekningen Åndalsnes – Molde – Åndalsnes kjøpes ved ombordstigning.

Andre del av turen starter fra Molde trafikkterminal med buss, og fortsetter med en kort fergetur til Gossen, og Småge fergekai, der fergen ut til Ona starter.
Fergen til Ona går via øyene Orta, Finnøya og Sandøya før den ender på Ona. Reisende til Ona blir værende på fergen under de korte oppholdene på de andre øyene.