Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Romsdalseggen utenom sesong kan være en fantastisk naturopplevelse hvis været og forholdene tillater det.

Buss inn til  startpunktet for Romsdalseggen med avgang fra Åndalsnes jernbanestasjon kjører i perioden 1. juli til og med 30. september. Sesongen kan bli forlenget, avhengig av vær og føreforhold.

All vandring over Romsdalseggen skjer på eget ansvar. Vi ber alle om å ta sine forholdsregler ved valg av rute over Romsdalseggen basert på værforhold, årstid og egne ferdigheter.

Vi oppfordrer til å lese gjennom brosjyren før man legger ut på tur:

Romsdalseggenbrosjyre

Vi anbefaler deg som kommer utenom sesongen å starte turen fra Åndalsnes, gå opp Romsdalstrappa og fortsette så langt du vil innover Romsdalseggen – for så å gå samme vei tilbake. Vintergjester på ski tar gjerne turen over Romsdalseggen – fra Vengedalen. Lokal kjennskap til fjellet og forholdene er nødvendig. Vi har mange dyktige fjellguider som gjerne stiller opp for små og store turfølger. Her finner du oversikt over fjellguider.

Parkeringsplasser i Åndalsnes

Vær oppmerksom på parkeringsreglene i Åndalsnes sentrum. Det er kun korttidsparkering innenfor skravert sone, noe som betyr at du må parkere på en av langtidsparkeringene hvis du skal stå her utover 3 timer. På kartet er det oversikt over 3 romslige parkeringsplasser der du kan stå gratis hele dagen.

Parkering_eggen