Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Du får bli med på en reise tilbake i tid, der du går i de gamle handelsmennenes fotspor oppover den gamle Kløvstien ved Trollstigen. Hør guiden fortelle den dramatiske historien som startet for flere hundre år siden, om den farlige ferdselsveien til markedet i Romsdal. Historien går fram til i dag, der fjellklatrere og basehoppere har inntatt de mektige fjellsidene.

Kløvstien er en gammel ferdselsveg mellom Romsdal og Sunnmøre, og var en viktig sti før Trollstigen åpnet i 1936.

Dette er en helt unik fjelltur der du går i et gammelt kulturlandskap opp den dramatiske Trolsltigen. Stien snor seg oppover fjellsiden slik den gjorde for flere hundre år siden. Men mye har blitt forbedret siden den gang. Utsatte partier har blitt sikret med kjetting. Steintrappene har sørget for bedre fotfeste på et ellers vanskelig underlag.

Guiden vil formidle handelsmennens historie om hvordan disse tok turen fra indre Sunnmøre over til Romsdal for å bytte varer på Romsdalsmarkedet. Du blir satt flere hundre år tilbake i tid, og du kan levende forestille deg kampen mot naturkreftene når du vandrer oppover langs dryppende fjellsider og buldrende fosser. Du får høre fjellenes historie helt frem til i dag, der turisme, basehopp og fjellklatring preger området rundt Trollstigen.

Fra du starter nederst i dalen til du står på toppen av Trollstigen har du gått gjennom et eventyrlandskap du knapt kunne drømt om fantes. Du passerer Stigfossen på sitt villeste, et syn du ikke kommer til å glemme. Guiden leder deg trygt forbi trange partier og ville fosser. På toppen får du nyte en bedre lunch på Trollstigen Café og en tur ut til utsiktspunktene. Oppmøte ved Trollstigen Gjestegård i Isterdalen.

Inkludert:

Guidet fottur med historiefortelling

Transport

 

Les også en mer detaljert turinfo om Kløvstien finner du på Romsdal.com.

ÅNDALSNES Trollstigen, STIGFOSSBRUA, FOTO STEIN LINDSETH OLSEN, ANUNATAK AS

Trollstigen 2014_11