Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Kjøvskardstind- Isfjorden- Flott topptur til nabofjellet til Kirketaket, men ikke så kjent. Litt lengre tur og med enda flottere utsikt. 1552 moh.

Denne turen er beskrevet fra Øvre Kavli, de siste årene er det også blitt populært å gå en mer direkte rute opp fra Grøvdalen. Fra Kavli er det normalt kjørt opp spor helt til hytta ved Husnebba.

Parker ved Øvre Kavli og følg vegen opp til Kavlisetra. Fra Kavlisetra hold slakt innover til venstre, og følg til venstre for elvedalen som slynger seg mot Husnebba.

Like før Husnebba (200 m) ta av til venstre oppover mot ryggen til venstre for botnen. Ryggen er litt brattere, men normalt mer avblåst og lettere å få. Følg ryggen nesten helt til toppen, den er brattest i starten, men jevnt bratt og med et par avsatser med slakere parti.

Kirketaket og Kjøvskarstind.

Like før toppen skrå mot høyre og deretter til venstre igjen like under fjellpartiet på toppen. Her kan det ofte være avblåst og avhengig av forholdene kan det være best å gå uten ski de siste 50 metrene til toppen. På toppen er det utrolig flott utsikt i alle retninger, vær forsiktig med skavl like bak varden.

Ned igjen er det vanlig å følge botnen der det ofte ligger mer løssnø, men det er viktig å sjekke forholdene.

Husk! Dette er en kort beskrivelse av turen. Mer info på romsdal.com

Rasfare
Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute.

Vi anbefaler alltid å ha med guide på topptur i Romsdalen, for din egen sikkerhets skyld, og fordi guidene vet hvor den beste snøen er til enhver tid. Flere av guidene er autoriserte tindeveiledere, den høyeste utdannelsen innen fjellføring av internasjonal standard. Se etter autorisasjonsmerket på presentasjonen av guidefirmaene. Se oversikt over guidene her.

Sjekk siste snøskredvarsel for Romsdal her:  varsom.no

Nyttige kart og lesestoff:

Romsdalsfjella, Turkart. Målestokk 1:80 000

Anbefalt bok: Toppturer i Romsdalen av Halvor Hagen. Kjøp boken her!

Tilhørende kart til boken:  Kart til Skifører av Halvor Hagen   Kjøp kartet her!

Kart og bok kan også kjøpes i den lokale bokhandelen Romsdal Libris på Åndalsnes, eller på Norsk Tindesenter.