Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

En fantastisk tur opp til kanten av Trollveggen. Fra Stabbeskaret ser du loddrett ned i Romsdalen. Bli med på en guidet tur, der du samtidig får høre historien til Trollveggen og fjellene rundt.

Bli med guide fra Friluftslek til Stabbeskaret ved Trollveggen. Benytt muligheten til å bli guidet av lokalkjent og erfaren guide.

Vi krysser elva ved kafebygningen, og går mot utkikksplassen. Stien tar av mot høyre, oppover fjellet, mot Stigbotnhornet. Kort bratt parti sikret med kjetting leder opp til et platå med en god sti som leder inn mot elva som kommer fra Stigbotn.

Bratt oppstigning til høyre for elva leder opp til Stigbotn. Herfra er stien tydelig merket med varder. Følg høyrekanten av Stigbotn først, før den krysser over ura til venstrekanten av Stigbotn. Herfra er det slak stigning oppover til en rygg som følges innover til ei ny grov ur med bratt stigning. Følg vardene opp gjennom ura til terrenger legger seg litt igjen. Følg en senking i ura videre oppover til en ser baksiden av Trolltindene. Herfra følges dalen over en liten bre, og deretter ura til venstre for breen videre innover til frokostplassen. Frokostplassen ligger helt på kanten til venstre i laveste punktet før det går opp igjen mot Trolltindene.

Fortsett oppover ryggen mot Semletind og opp i skaret (laveste punktet) mellom Semletind og Stabben.

Se også turbeskrivelse på Romsdal.com

Turtips:

  • Gode fjellsko- terreng med endel ur og stein.
  • Nok mat og drikke.
  • Ekstra klær- varmt og vindtett, da det kan være skiftende vær i området.
  • Kjøp turkart over Romsdalsfjella på Romsdal booking

Trollstigen og fjellene rundt bør også besøkes på våren, like etter Trollstigvegen åpner, da dette området er fantastisk for skikjøring.

 

Opplevelser i verdensklasse!

Bli med oss på TOPPtur?

Vi tilbyr guida turer til kjente og ukjente fjell i Romsdalen, både til fots og på ski. Profesjonelle guider tar deg med på en fantastisk turopplevelse der du får servert gode historier og ny kunnskap om fjellet. Vi guider større og mindre grupper, og tilpasser turen etter behov og ønsker.

Hva med vår klassiker Kirketaket? Klikk på bildet for å lese mer..

Romsdalen er full av flotte skifjell som for lengst har blitt klassikere. Toppturfjell som Kirketaket, Blånebba, Galtåtind, Skarven og Smørbottentind er velkjent blant toppturentusiastene. Vi tar deg med på tur for å oppleve den fantastiske følelsen av å kjøre på ski mellom fjord og fjell. Vi hjelper deg med å finne den gode snøen og de flotte opplevelsene. Se et utvalg av flere turer her:

https://www.friluftslek.no/products/topptur-til-romsdalsklassikere

 

Ønsker du å prøve airboard ned skibakken, eller fra et fjell der vi går på truger opp først?

Veldig artig aktivitet, og fungerer veldig bra for større og mindre grupper.

https://www.friluftslek.no/products/airbord-akebrett-fra-fjell-truger-opp

 

Informasjon om våre guidede turer om sommeren finner du her:

Guidet fottur til Mannen

Guidet fottur til Stabbeskaret 

Guidet fottur til Litlefjellet

Stand Up Paddle Board

 

Bli inspirert til å bli med oss på et av våre eventyr…. Se videoen fra en SUP-tur på Istra elv