Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Se for deg mektige, snøkledde fjell som representerer det evige, trygge og uforanderlige. Lukk øynene og tenk deg vind som rusker deg i håret, mens du rusler over vide vidder. Velkommen til Dovre kommune.

I horisonten kan du se en villreinflokk beite. Og der, oppunder Snøhetta, vagger en brun ulldott av gårde. Du har sett en moskus – slike naturopplevelser kan vi by på i Dovre!

Ved å kjøre opp den mektige Romsdalen, opp til Gudbrandsdalen og Dombås, kan du nå Dovre kommune. Store deler av kommunens areal består av nasjonalparker og landskapsvernområder, som for eksempel Dovrefjell-Sunndalsfjella Nasjonalpark med Snøhetta-massivet, og Dovre nasjonalpark og Fokstumyra fuglereservat. Her kan du oppleve store, nesten uberørte naturområder og sjeldne planter, fugler og dyr.

I kommunesenteret Dombås finner du en rekke butikker, serveringssteder og servicetilbud. Dombås er endepunkt for NSB Raumabanen og stoppested på Dovrebanen mellom Oslo og Trondheim.

Kommunen kan by på aktiviteter som passer alle aldre, nedenfor er det listet et utvalg, samt nettsteder hvor du kan orientere deg:

Viewpoint Snøhetta/ Besøkssenter Villrein på Hjerkinn
Turkart og Pilegrimsleden
«På tur i Dovre» med turappen ut.no
Sykle mellom nasjonalparkene over Dovrefjell
Pilegrimssenteret på Dovrefjell
Nasjonalparkriket
Jakt, fiske og frilustsliv i dovre
Moskussafari
Elgsafari
Elgsafari på El-sykkel
Sykkel- og Elsykkelutleie
Kanoutleie