Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

En guidet tur med flott utsikt hele veien opp til Bispevatnet, en glitrende perle midt mellom historiske fjell.

Utsikt fra stien opp mot Bispevatnet. Vi ser Trollstigen Kafé på bildet.

Bispevatnet ligger 1002 m.o.h., omkranset av noen av de mektigste fjellene i Romsdalen: Bispen, Kongen og Finnan. Området ved Trollstigen har fra gammalt av vært en viktig ferdselsåre mellom øst og vest. Ved Bispevatnet finst det flere restar av fangstanlegg, da det i eldre tid var jakt på villrein frå bogestelle (sòter). Guiden vil ta deg med på en reise gjennom historien, og du vil få høre områdets historie helt frem til i dag, der turisme, basehopp og fjellklatring preger fjellene rundt det som har blitt turistmagneten Trollstigen. Det er flott utsikt hele veien opp til vannet. Vannet består av brevann fra Finnan-breen, lett synlig fra Bispevatnet, noe som gir den karakteristiske grønne fargen.

Turen til Bispevatnet egner seg også godt for små barn.

Turen går

Turen starter på 747 m.o.h. og har en total høydestigning på 290 meter. Underlaget består av vekselvis i høyfjellsvegetasjon, svaberg og steiner. God fottøy som går over anklene er å foretrekke. Turen tar omtrent to timar, og passar også godt for barn. Oppe ved vatnet fortsetter vi litt oppover til en oppmurt rasteplass ved noen store steiner.

Kart og detaljert info om turen til Bispevatnet finner du på  Romsdal.com 

Oppmøte ved parkeringsplassen like etter strupen, ca 1 km etter å ha passert Trollstigen Kafé, (ved bru over elva eller like etter brua)

Prisen inkluderer

Guidet fottur med historiefortelling

 

Egen niste og drikke må medbringes. Bruk gode tursko, gjerne litt høye fjellsko som beskytter anklene.