Siden er under oppdatering

Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Vandre langs den berømte Romsdalseggen

Turen over Romsdalseggen starter ved Vengjedalssetra og ender i Åndalsnes. Romsdalseggenbussen er den enkleste og mest miljøvennlige måten å oppleve Romsdalseggen på, i tillegg sparer du både tid og penger. Bussen går fra Norsk Tindesenter i sentrum av Åndalsnes.
Kjøp bussbillett på forhånd og bidra samtidig til best mulig forvaltning av Romsdalseggen.

Bussen har daglige avganger 08:30 og 090:30 fra midten av juni og ut september.

Høydepunkter

  • Romsdalseggen er en av verdens vakreste fjellturer
  • Romsdalseggen befinner seg midt i verdens råeste kulisser, kun en kort reise fra Tindehovdestaden Åndalsnes
  • Langs eggen har du utsikt til den verdenskjente Trollveggen og flere andre fjellklassikere
  • Se ned i den frodige dalen med lakseelva Rauma som slynger seg gjennom ville landskapet og ut til fjorden (verdifullt kulturlandskap)
  • Obligatorisk fotostopp på utsiktspuktet Rampestreken
  • Turen ender i sentrum av Åndalsnes -her finner du mange trivelige spisesteder å velge mellom.

Møt opp på i sentrum av Åndalsnes. Bussen kjøres av Veøy og har oppstillingsplass rett foran senteret. Bussen kjører til Isfjorden – opp Vengjedalen – til Vengjedalssetra hvor stien starter. Bussturen tar ca 20 min og går gjennom flott kulturlandskap.

Husk å ta med dagstursekk med passende klesskift, komfortable vandresko, en god lunch og rikelig med drikke. Ta forholdsregler ved dårlig vær, og velg rute etter egne ferdigheter og værforhold. Les informasjonen nøye før du forbereder deg på en krevende fjelltur. Les Romsdalseggenbrosjyren her!

Billetten kan kjøpes online på nettsiden og på et av overnattingsstedene i Romsdalen, eller hos Norsk Tindesenter helt frem til avreise.

Parkering i Åndalsnes – Viktig info!

Det er kun korttidsparkering i sentrum av Åndalsnes, med egne regler for sentrumsonen! I tillegg blir de generelle parkeringsreglene håndhevet over hele Åndalsnes, noe som betyr at man må tenke nøye over hvor man parkerer bilen.

Vi ber derfor besøkende til Romsalseggen og Rampestreken om å benytte langtidsparkeringsplassene i Åndalsnes for å unngå parkeringsbot. Se oversiktskartet. Oversikten kan du også laste ned som pdf her: Langtidsparkering Romsdalseggen

Bestill her