Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Bli med inn for en spektakulær tur gjennom marmorgruvene på Eide!

Om du så er på jakt etter en unik opplevelse, eller bare er på vei til Atlanterhavsvegen, så kan vi anbefale deg å stoppe innom Bergtatt!

I sommersesongen er det mulig å besøke marmorgruvene. (info: +47 91820198) En magisk flåtetur over den underjordiske innsjøen, vannsmaking direkte fra kilden innerst inn i fjellet og video om gruvedriften byr på en spennende opplevelse for alle.

For å komme til Bergtatt, starter kjøreturen ute i dagslys og fortsetter oppover fjellsiden, før man møtes av gruveåpningen. Veien forsvinner inn i den store tunellen, og vi kjører inn. Man blir omsluttet av mørket en kort stund før man ser en spire av lys som kommer lengre innenfra.

Fra 1980-tallet jobbet de med uttak av marmor for bearbeiding til papirindustrien i disse grottene, siden har det blitt det systemet man i dag har med 40 km gruveganger i 11 etasjer. Inne i gruvene går vi om bord i de store flåtene som frakter oss enda lengre inn på det glassklare vannet. En kort stund blir det litt mørkere før det igjen er noe som lyser opp der fremme. Fire store lysekroner funkler mot oss og lyser opp de marmorerte veggene. Vi legger til på kaia og går opp forbi baren og inn i de hyggelige små arkadene.

I den store konserthallen er det konserter flere ganger året. I denne spesielle atmosfæren vises video og forklares gruvedriften av erfarne gruvearbeidere.

På flåteturen er det 7 grader, og inne i konserthallen holder temperaturen seg på 22 grader året rundt. Bergtatt er eneste stedet i Norge som kan by på 100% værgaranti!