Siden er under oppdatering

Offisiell informasjon for Åndalsnes og Romsdalen siden 1930

Kort topptur med helt fantastisk utsikt. Med unntak av et kort bratt parti på toppen går turen i stort sett slakt terreng. En perfekt tur for dem som verdsetter storslått utsikt og rolig gange fremfor mange høydemetre og heftige nedkjøringer.

Fra Holmemstranda, RV64, kjør bomveien opp til Nysetra, helt opp til parkeringsplassen ved hyttefeltet.

Start skituren fra parkeringen, gjennom hyttefeltet. Det kan være en tung start gjennom lavskog og kratt i starten, men landskapet åpner seg etter kort tid, og du kan nyte en imponerende utsikt over Romsdalsfjorden, Molde by i nord og Romsdalsalpene i sør, og helt ut til de ytterste øyene i havgapet. Følg den brede ryggen, en relativt slak rygg hele veien til toppen. Hold mot høyre i det siste bratte partiet før den første toppen. Hold fortsatt til høyre på ryggen mot selve toppen av Tarløysa.

På toppen er en fin liten steinhytte.

Husk at dette er en kort beskrivelse av turen. For mer informasjon gå inn på www.romsdal.com

Vi anbefaler alltid å ha med guide på topptur i Romsdalen, for din egen sikkerhets skyld, og fordi guidene vet hvor den beste snøen er til enhver tid. Flere av guidene er autoriserte tindeveiledere, den høyeste utdannelsen innen fjellføring av internasjonal standard. Se etter autorisasjonsmerket på presentasjonen av guidefirmaene. Se oversikt over guidene her.

Advarsel – Snøskavler utgjør en stor fare!

Vær oppmerksom på snøskavler på østsiden av ryggen før toppen. Disse kan være vanskelig å få øye på, og været og vinden de siste ukene og dagene avgjør størrelsen på skavlene. Hold deg derfor på trygg avstand fra kanten mot øst. Fjellet er stupbratt på denne siden.

Alltid hold deg oppdatert på siste snøskredvarsler og værmeldinger. Været kan forandre seg fort i fjellet.

Sjekk siste snøskredvarsel for Romsdal her:  varsom.no

Nyttige kart og lesestoff:

Romsdalsfjella, Turkart. Målestokk 1:80 000

Anbefalt bok: Toppturer i Romsdalen av Halvor Hagen. Kjøp boken her!

Tilhørende kart til boken:  Kart til Skifører av Halvor Hagen   Kjøp kartet her!

Kart og bok kan også kjøpes i den lokale bokhandelen Romsdal Libris på Åndalsnes, eller på Norsk Tindesenter.